Advocaat echtscheiding

  Advocaat echtscheiding

  Het was al een tijdje op tussen mij en mijn man. We hebben nog geprobeerd het huwelijk te redden maar we waren uit elkaar gegroeid. Dat was erg verdrietig, maar toen we eenmaal hadden besloten te scheiden was dat ook wel een opluchting. We waren het er allebei over eens dat het zo niet langer verder kon. Dat was een prettige bodem om op verder te gaan. Samen zijn we op zoek gegaan naar iemand die ons hierin kon begeleiden. Er komt veel kijken bij dit soort momenten. Daarom wilden we wel een advocaat. Echtscheiding is een moeilijke beslissing waar bovendien nog allerlei lastige beslissingen bij komen kijken. Ik stond echt versteld van de hoeveelheid dingen die we moesten regelen. Gelukkig kwamen we via http://www.wsadvocaten.nl/seo/advocaat-echtscheiding/ snel aan een prettige advocaat. We hebben eerst kennisgemaakt en uitgelegd wat we verwachtten van een advocaat. Echtscheiding was volgens hem een besluit dat veel mensen maken in deze tijd. Hij had er dan ook veel ervaring mee en wist ons precies de valkuilen bij een scheiding te vertellen. We moesten allebei aangeven wat we wilden en waar we financieel stonden. Dat maakte meteen in het begin al veel duidelijk over onze wensen. Op basis daarvan kregen we een financieel plaatje voorgeschoteld van de advocaat. Echtscheiding resulteert vaak in twee berooide mensen. In ons geval was de schade nog enigszins te beperken. Mijn man gunde mij gelukkig ook nog wat. Dat is niet zo bij iedereen, zei de advocaat. Echtscheiding wordt in die gevallen niet alleen een persoonlijk drama, maar ook financieel. Dat wilden wij natuurlijk niet. Dit hebben we dan ook direct aangegeven toen we voor het eerst op een afspraak kwamen met onze advocaat. Echtscheiding wilden we zo goed mogelijk regelen, voor onszelf en voor onze kinderen.

  Advocaat, echtscheiding en kinderen

  Mijn man en ik waren niet de enige die betrokken waren bij het uit elkaar vallen van ons huwelijk. Wij hebben ook nog twee dochters. Als je kinderen hebt wordt een echtscheiding nog een stuk ingewikkelder omdat je ook alimentatie moet betalen en een bezoekregeling moet treffen. Omdat mijn man en ik wel op goede voet stonden was dat allebei niet erg moeilijk. Dat was ook prettig voor de advocaat. Echtscheiding neemt behoorlijk wat tijd in beslag om te regelen, maar hij was niet zoveel tijd aan ons kwijt. Dat bood voor ons ook weer voordelen want wij waren niet zo ontzettend veel geld kwijt aan de rechtsbijstand. Dat was in sommige gevallen wel anders, liet hij ons weten. Bij andere stellen duurt de procedure wel maanden of jaren. Soms omdat de één de ander wil dwarszitten of omdat er over een bepaald aspect geen overeenstemming kan worden bereikt. Dan is het nodig dat er bemiddeld wordt door een advocaat. Echtscheiding wordt zo alleen maar een nog pijnlijker aangelegenheid dus wij waren blij dat dat in ons geval niet nodig was. Toch was het natuurlijk wel een verdrietig moment toen de scheiding officieel werd. Ook daarin was de advocaat uiterst professioneel en betrokken. Ik had daar niet bij stilgestaan, maar omdat een scheiding ook een emotioneel aspect heeft was het wel prettig dat de advocaat hier ook goed mee om wist te gaan. We voelden ons in elk geval geen nummertje. De kinderen zijn er ook goed af gekomen met een ruime bezoekregeling die ons nog steeds goed past. Zij waren het er vanaf het begin ook mee eens, hoewel zij het natuurlijk ook wel erg lastig vonden dat hun ouders uit elkaar gingen. Dat is voor geen enkel kind een feestje. Dat wist ook onze advocaat. Echtscheiding is echt op geen enkele manier leuk, voor niemand niet. Ook een advocaat zit wel eens met de handen in het haar. Gelukkig was dat bij ons niet het geval, want alles ging naar omstandigheden relatief soepel. Dat had ik van tevoren ook wel verwacht, maar dat is ook te danken aan de professionele rechtsbijstand.

  De lange termijn

  Een aantal afspraken zijn ook op de lange termijn gemaakt. Zo is er al rekening gehouden met de studiekosten van de kinderen. De alimentatie stopt op een bepaald moment en dan moeten zij voor zichzelf gaan zorgen. Er zijn ook afspraken gemaakt over de verkoop van het huis. Helaas is dat nog steeds niet gebeurd. De huizenmarkt is op het moment niet zo goed. Dat hadden we ook wel verwacht. Daarom komen we soms nog eens terug bij onze advocaat. Echtscheiding neemt echt langer in beslag dan ik van tevoren had bedacht. Omdat je echt wel verder wilt met je leven hoop je dat het binnen een paar weken rond is. Je hebt echter nog steeds contact met je ex-partner over de kinderen en andere zaken. Omdat het huis nog te koop staat moeten we daar soms ook samen achteraan. Gelukkig behartigt de advocaat onze belangen hier ook in. Samen komen we er wel uit. Ik ben erg blij dat we via http://www.wsadvocaten.nl/seo/advocaat-echtscheiding/ zo gemakkelijk en snel een advocaat konden regelen. Echtscheiding was al geen feest natuurlijk, maar tegen dit tarief en met deze service is het wel makkelijker om te doorstaan. Ik kan daarom iedereen aanraden te kiezen voor een advocaat. Echtscheiding is ook iets om je echt in te verdiepen voor je je er midden in stort. Gelukkig kun je ook informatie inwinnen via de advocaten van dit kantoor. Als ik vragen had over het een of ander kon ik altijd even contact opnemen. Dat ging bovendien heel gemakkelijk met onze advocaat zelf.