Bestaat er een rijschool voor gehandicapten?

  Bestaat er een rijschool voor gehandicapten?

  Bestaat er een rijschool voor gehandicapten?Als je dacht dat rijden met een handicap onmogelijk is, dan zul je hier goed nieuws lezen. Iedereen droomt van het behalen van zijn of haar rijbewijs, wat voor mensen met een handicap niet anders is. Met enkele speciale aanpassingen aan het voertuig, kun je heel gemakkelijk en veilig rijden tussen andere bestuurders en dus ook jouw rijbewijs behalen. Een rijbewijs halen wanneer je een handicap hebt, is niet veel anders dan voor mensen zonder handicap. Uiteraard zijn de rijlessen van een rijschool voor gehandicapten enigszins anders dan gewone rijscholen voor bestuurders zonder handicap. Maar behalve dat het voertuig van een rijschool voor gehandicapten is aangepast, zijn er geen noemenswaardige verschillen. Zowel het theoretisch als praktisch gedeelte is hetzelfde. Een rijschool voor gehandicapten biedt ook hulp en advies bij het aanpassen van voertuigen aan een fysieke handicap. Rijschool de Kruisboog is een gespecialiseerde rijschool voor gehandicapten waar je nog niet meteen aan een eigen voertuig hoeft te denken. Hier kun je je eerst voorbereiden op het behalen van je rijbewijs. De rijschool heeft aangepaste voertuigen ter beschikking. Om het even welk soort handicap je hebt, in deze rijschool voor gehandicapten wordt voor je gezorgd en staan ze net als jou te popelen om dat feestje te geven wanneer je jouw rijbewijs behaald.

  Hoe anders is het theoretisch en praktisch examen met een rijschool voor gehandicapten

  Iedereen die een rijbewijs wil behalen, moet zowel een theoretisch als een praktisch rijexamen doen. De theoretische test kan worden gecombineerd met een cursus van een rijschool voor gehandicapten, maar dit is niet verplicht. Nadat je je theoretische test succesvol hebt afgelegd, ontvang je een leerlingvergunning zodat je kunt oefenen met autorijden tot de eigenlijke wegentest. Nadat je hebt aangetoond dat je auto de vereiste aanpassingen heeft ondergaan (wat niet nodig is als je een rijschool voor gehandicapten gebruikt), kun je het rijexamen afleggen. Als je slaagt voor deze test, ontvang je een rijbewijs. Als je ook je praktische wegentest met succes hebt afgelegd, zijn er geen speciale vereisten behalve een speciale sticker die aangeeft dat je gehandicapt bent. Dit is niet bedoeld om een gehandicapte chauffeur te viseren, maar om andere chauffeurs te informeren in geval van een noodgeval of een ander probleem. Zoals eerder gezegd, kun je je laten begeleiden door www.rijschool-kruisboog.nl om te slagen voor de wegentest.

  Voertuigvereisten 

  Het is logisch dat een auto voor mensen met een handicap anders is ingericht. Enkele automerken, zoals Ford, kunnen deze aanpassingen op aanvraag leveren. Maar hoe je het ook draait of keert, als je een auto nodig hebt voor het rijden met een handicap, moet je bepaalde wijzigingen aan het voertuig aanbrengen. Dit kan omvatten: het monteren van dragers voor rolstoelen en oprijplaten, de installatie van joysticks en andere speciale bedieningselementen om het voertuig optimaal te kunnen bedienen. De aanpassingen zullen natuurlijk variëren afhankelijk van je handicap, maar hieronder zijn enkele voorbeelden die je mogelijk nodig hebt om de auto af te stemmen op je fysieke mogelijkheden.

  • Een automatische transmissie
  • Een versnellingspook zonder geen knop
  • Een versnellingspook met een functie om deze gemakkelijk te verplaatsen
  • Stuurbekrachtiging
  • Elektrisch te bedienen ramen, sloten en zetels
  • Voldoende ruimte voor een rolstoel
  • Lift om een rolstoel in de auto te krijgen
  • Verzonken veiligheidsgordels
  • Gemonteerde handgrepen in het voertuig
  • Installatie van beenheffer als hulp nodig is om de benen in het voertuig te krijgen
  • Installatie van transferbord om jezelf vanuit de rolstoel over te brengen naar chauffeurszetel
  • Als voetpedalen niet kunnen worden gebruikt, heeft de auto handbedieningen nodig voor remmen en gas
  • Een aanraakscherm is een goede aanvulling om de signalen, lichten en ruitenwissers te bedienen