Brandschade is een enorme klap

  Brandschade is een enorme klap

  • Geplaatst op: 7 februari 2017 in Nieuws

  Iedereen zorgt er in Nederland eigenlijk voor dat hij of zij over een goede inboedel- en/of opstalverzekering beschikt, zodat de verzekering in het geval van brandschade de geleden schade compenseert. Hoewel je wat dat betreft dus waarschijnlijk goed gedekt bent, is het natuurlijk wel altijd ontzettend vervelend om met brand te maken te krijgen. Je raakt hierbij immers altijd zaken kwijt die waardevol zijn, of de waarde nu materieel is of immaterieel, het is altijd erg vervelend. Vooral de spulletjes waar je goede herinneringen aan bewaard, omdat je ze van een speciaal persoon hebt gekregen, zijn natuurlijk erg vervelend om te verliezen door brandschade. Geconfronteerd worden met een brand in je woning is wat dat betreft dus altijd al erg vervelend. Daar komt nog bij dat je na de brand te maken krijgt met heel veel geregel. Je moet je verzekering inschakelen, schade moet hersteld worden en spullen moeten opnieuw gekocht worden. Al met al een heel gedoe, ook als alles goed verloopt in de afwikkeling van de schade en je goed contact hebt met je verzekering. Maar het wordt nog veel meer gedoe als je verzekering niet de gehele brandschade wil vergoeden.

  Vergoeding van brandschade

  Helaas gebeurt het nog steeds regelmatig dat verzekeraars niet het volledige schadebedrag uit willen keren en dat maakt de brandschade nog vele malen vervelender voor jou dan het al was. Zonder voldoende financiële vergoeding, kun jij immers niet je huis weer volledig herstellen en niet de zaken aanschaffen die je voor deze enorme gebeurtenis in je bezit had. Vaak voel jij je als particulier erg machteloos staan ten opzichte van de verzekeringsmaatschappijen. Zij hebben immers experts in dienst die bijvoorbeeld kunnen beweren dat de brandschade niet zo groot is en de vergoeding lager vaststellen dan jij verwacht had. Hier kun je zelf vaak weinig tegen beginnen. Kun je hier nu zelf iets tegen doen? Ja, je kunt de hulp inschakelen van Schadeoplossing. Zij hebben experts in dienst die contra expertise kunnen leveren en dus voor jou kunnen vaststellen of het schadebedrag door de verzekeraar op de juiste manier is vastgesteld. Is dat niet het geval, dan gaan zij met hen in gesprek en proberen door overleg alsnog tot een passende vergoeding te komen. Lukt dit niet, dan kunnen zij altijd nog juridische stappen voor jou zetten. Zo kun je er voor zorgen dat jij de brandschade die je geleden hebt toch volkomen vergoed krijgt.

  Schadeoplossing helpt kosteloos

  Nu vraag jij je misschien af, kan ik het me wel veroorloven om een contra expert in te schakelen, is dit niet te duur? Nee, dat is het zeker niet, want Schadeoplossing helpt jou gratis! In verzekeringen en in de wet is namelijk vastgelegd dat je altijd recht hebt op contra expertise, dus ook in het geval van brandschade. De kosten hiervoor worden op de verzekeraar verhaald en niet op jou. Zo kun je dus uitstekend een contra expert erbij halen. Zij kunnen jou echter met meer zaken helpen dan enkel met het beoordelen van de geleden brandschade. Zij kunnen jou ook helpen met:

  • het zo snel mogelijk inschakelen van een reconditioneringsbedrijf, waardoor de schade zoveel mogelijk beperkt wordt
  • het coördineren van alle nodige werkzaamheden om de schade te herstellen
  • het regelen van tijdelijke huisvesting

  In een tijd waarin jij veel aan je hoofd hebt en verdrietig bent vanwege het verlies wat je door de brand geleden hebt, kunnen zij jou dus veel zorgen uit handen nemen. Op het moment dat jij te maken krijgt met brandschade, is het dus verstandig om voor een goede afwikkeling zo snel mogelijk de diensten van Schadeoplossing.nl in te schakelen.