De beste cv ketel voor uw huis

  De beste cv ketel voor uw huis

  De zoektocht naar de beste cv ketel voor uw woonsituatie kan erg moeilijk zijn en leidt u vast langs allerlei websites en professionals die allemaal zeggen dat zij het beste leveren. Maar hoe kiest u nou de beste cv ketel? Want zoals zo vaak is het kiezen van een cv ketel geen zwart-wit kwestie. Wat voor de een de beste keus is, hoeft niet altijd voor u de beste keus te zijn. Wat u nodig heeft hangt volledig af van uw woonsituatie en uw gebruik van de cv ketel. Daarom zetten we hier alles op een rijtje, zodat u zelf een afgewogen keuze kunt maken. Want met een goede cv ketel kunt u jaren vooruit, zodat het zeker waard is om er tijd in te investeren. Maar dat betekent niet dat u een duurkoop hoeft te doen. Want duurder is niet altijd beter.

  Een beste cv ketel is een combiketel

  U begint met het oriënteren wat u allemaal wilt vervangen: wat heeft u nu en wat wilt u nieuw? Als u op dit moment een cv ketel heeft voor uw centrale verwarming en een geiser of boiler voor uw warme water, kan het een goede investering zijn om een combiketel aan te schaffen. Deze ketels combineren het verwarmen van water voor uw centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Zo zit u lekker warm met maar 1 apparaat. En dat heeft natuurlijk voordelen: u bespaart op onderhoudskosten en heeft minder ruimte nodig. Weg met de vervelende boiler of geiser die alleen maar in de weg zit: alles zit op dezelfde plek en kan makkelijk worden weggestopt. Zo heeft u geen last van uw cv ketel. De eerste belangrijke eigenschap van de cv ketel is de capaciteit. De beste cv ketel voor uw huis kan uw gehele huis gemakkelijk warm stoken: het is dan ook logisch dat voor een groter huis u een grotere cv-ketel nodig heeft dan voor een klein huis. Maar ook isolatie speelt natuurlijk een rol. Is uw huis goed geïsoleerd en houdt het dus makkelijk warmte vast? Dan heeft u minder vermogen nodig. Heeft u dus recentelijk uw huis laten isoleren of verbouwd, dan loont het zeker om goed na te gaan of u ook een cv ketel met minder vermogen kan aanschaffen. Uw oude cv ketel is namelijk nog ingesteld op de oude situatie, dus de voor u beste cv ketel heeft waarschijnlijk minder vermogen nodig. Maar ook uw warmwaterverbruik is van belang bij uw keuze voor de beste cv ketel. Voor het warmwaterverbruik staat het Comfort Warm Water label aangegeven bij de cv ketel. De labels zijn:

  1. Keuken
  2. Keuken of douche
  3. Keuken of douche of bad (100 liter)
  4. Keuken of douche of bad (120 liter)
  5. Keuken of douche of bad (150 liter)
  6. Keuken en douche, keuken en bad (150 of 200 liter)

  Meestal is waarde 3 voldoende voor normaal gebruik. Met een waterbesparend douche kunt u vaak warm water tappen en douchen tegelijk met deze waarde. Dit ligt natuurlijk wel aan het type waterbesparende douche.

  Het beste rendement

  Als voor u een hoog rendement belangrijk is voor de beste cv ketel, dan komt u bij een HR ketel uit. Deze hoog rendement ketels zijn zo ontworpen dat er geen warmte verloren gaat, zelf niet via de schoorsteen. De energie die normaal gesproken verloren zou gaan via de schoorsteen wordt namelijk ook opgevangen in de vorm van waterdamp. Er zijn drie klassen HR ketels: HR 100, 104 en 107. Met een HR 107 ketel kunt u wel tot 25% besparen. Zeker de moeite waard dus om goed naar te kijken als u op zoek bent naar de beste cv ketel. Het grote voordeel van een cv ketel met een hoog rendement is dat u uw investering snel weer terugverdient. U energierekening gaat omlaag en dus ook uw kosten. Zoeken naar de beste cv ketel met lage stookkosten en een hoog rendement loont dus zeker en is een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten. Vooral als uw huidige cv ketel oud is kan het heel erg schelen als u een nieuwe cv ketel koopt. Daarom wordt bij een oudere cv ketel ook aangeraden om deze te laten vervangen door de voor u beste cv ketel. Let u dus bij het kiezen van de beste cv ketel op de volgende zaken:

  • hoog rendement
  • optimaal comfort
  • voldoende capaciteit

  Bij Ketelprinter geven wij deze eigenschappen duidelijk aan bij de cv ketels, zodat u makkelijk een keuze kan maken voor de beste cv ketel. Daarnaast kunt ook berekenen welke cv ketel het beste bij uw huis past met onze handige capaciteit berekeningen. U voegt simpelweg toe welke ruimtes u wilt verwarmen en hoe goed deze geïsoleerd zijn en wij berekenen gelijk voor u wat de beste cv ketel voor uw huis nodig heeft. We houden zelfs rekening met het type ruimte wat u toevoegt, of het een toilet, hal, slaapkamer, keuken, badkamer of woonkamer is. Hierdoor wordt de berekening nog nauwkeuriger en maakt het de keuze voor u gemakkelijker. U krijgt een vereist vermogen, waarmee u dan kan gaan zoeken op onze website. Als u een keuze gemaakt heeft bezorgen wij deze gratis bij u door heel Nederland. Zo hebt u snel uw nieuwe cv ketel binnen. Heeft u nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.