De beste oliebollen

  De beste oliebollen

  Elk jaar komt de familie van mijn moeder samen om oud en nieuw te vieren. De familie komt uit een klein dorpje uit Noord Holland, maar tegenwoordig woont iedereen ergens anders. Alleen een van mijn ooms woont nog in het dorp waar iedereen is geboren. Omdat iedereen ergens anders woont is het vaak niet gemakkelijk om samen te komen. Mijn oom woont bijvoorbeeld in Zeeland en wij moeten bijna twee uur rijden om daar te komen. Het komt niet vaak voor dat wij langsgaan bij deze oom en als wij gaan dan blijven wij vaak tijdens het weekend logeren. Omdat het lastig is om de hele familie bij elkaar te krijgen, hebben ze zes jaar geleden afgesproken om samen te komen met oud en nieuw. Iedereen heeft dan vrij, zodat ze de tijd hebben om elkaar te bezoeken. Bijna elk jaar vieren ze het bij mijn oom die nog in het dorp woont, want dat is een speciale locatie voor iedereen. Ik probeer elk jaar te komen en vaak lukt dat. Drie jaar geleden had ik oliebollen meegenomen en volgens veel familieleden waren dat de beste oliebollen die ze ooit hadden gegeten. Ik ben iemand die niet dol is op oliebollen, maar deze vond ik zelf ook erg lekker. Ik hoorde van een vriend dat dit de beste oliebollen waren in Nederland en hij raadde mij aan om een zak mee te nemen naar mijn familie. Hij wist dat we oud en nieuw met de familie zouden vieren en dacht dat men dit zou waarderen. Sinds die keer neem ik altijd een zak mee van de beste oliebollen van Nederland. Mijn familieleden vertellen mij vaak dat ik dat niet mag vergeten.   

  De beste oliebollen zijn Noorlander Oliebollen

  Toen mijn vriend mij over de oliebollen vertelde, zei hij dat ik twintig minuten moest rijden om ze te kopen. Eerst vond ik dit een beetje overdreven, ik houd niet van oliebollen, waarom zou ik er dan twintig minuten voor rijden. Maar ik wilde graag iets speciaals voor oud en nieuw doen en wilde zelf proeven of dit echt de beste oliebollen waren. Hij gaf me de website noorlanderoliebollen.nl zodat ik gemakkelijk het adres kon vinden. Ik reed naar de kraam in mijn auto en zag een grote rij voor de kraam staan. Door de vele klanten wist ik dat het goede oliebollen waren. Ik vroeg aan de verkoopster of ze verschillend oliebollen en wilde inpakken en rekende daarna af. In de auto kon ik het niet laten om alvast een van de oliebollen te proeven. Dit was het moment dat ik wist dat mijn vriend gelijk had, dit waren de beste oliebollen die ik ooit gegeten had. Ik nam de zak mee naar het huis van mijn oom en met de jaarwisseling legde ik ze op een schaal in de woonkamer. Mijn oom proefde ze als eerste en zei direct dat ze erg lekker waren. Veel andere familieleden wilden ze daarna proeven en binnen een uur waren alle oliebollen op.

  Elk jaar koop ik Noorlander Oliebollen

  Sinds die keer koop ik altijd de beste oliebollen voordat ik met de jaarwisseling naar mijn oom rijd. Mijn familieleden sturen me vaak een berichtje, zodat ik de oliebollen niet vergeet, maar dat doe ik niet. Het is sinds die tijd traditie dat we deze oliebollen eten als we samenkomen. Noorlander Oliebollen zijn de beste oliebollen van Nederland

  • Mijn hele familie is er dol op
  • Elk jaar rijd ik speciaal naar deze kraam om ze te kopen
  • Het is traditie dat we ze eten tijdens de jaarwisseling