De vele voordelen van webhosting van TransIP

  De vele voordelen van webhosting van TransIP

  Het is tegenwoordig belangrijk om je informatie veilig te kunnen opslaan. Dit is lastig als je hiervoor beperkt bent tot één enkele fysieke computer. Als er immers iets gebeurt met die computer, dan loop je het risico om alles kwijt te raken. Daarnaast ben je altijd aangewezen op die ene computer. Zodra je op een andere computer aan het werk bent en je wilt iets opslaan, dan zal je een extern apparaat moeten gebruiken. Vervolgens moet je terugkeren naar de computer die je gebruikt voor de opslag en daar kun je dan de data opslaan. Dit is verre van efficiënt en daarnaast kan er onderweg van alles gebeuren met je data. Zo kun je je USB stick bijvoorbeeld kwijtraken. Webhosting is dan ook de ideale oplossing om dit soort problemen en ongemakken voor altijd achter je te laten. Met webhosting kun je alle informatie, afbeeldingen en andere soorten van inhoud opslaan via een website. Het idee is dat je eerst een eigen website laat bouwen met jouw domeinnaam. Je kunt het ook zonder domeinnaam doen, maar je mogelijkheden zijn dan aanzienlijk beperkter dan wanneer je wel een domeinnaam gebruikt. Vervolgens kun je die internetpagina gebruiken om data op te slaan. Let wel, dit moet dan wel een internetpagina zijn waar een x aantal GB’s aan is toegevoegd waar je de date kwijt kunt. Je kunt webhosting vergelijken met een e-mail pagina. Deze pagina kun je ook bereiken via een internetadres (de domeinnaam) en deze internetpagina of email server heeft een datalimiet. Webhosting kent vele verschillende toepassingen. Zoals gezegd heb je de mogelijkheid om internetpagina met en zonder domeinnaam te gebruiken. Een moderne toepassing van hosting is het gebruik van een VPS server. Hiermee kun je meerdere virtuele servers gebruiken via één fysiek apparaat. Je kunt dan van alles opslaan in de virtuele ruimte zonder dat je per se toegang moet krijgen tot het fysieke apparaat. Daarnaast is een VPS webhosting systeem inherent beveiligd, want zodra het fysieke apparaat kuren begint te vertonen, dan heeft dit geen consequenties voor de virtuele servers. Een andere moderne toepassing van webhosting is de Cloud. Dit is een nieuwe vorm van webhosting op geclusterde servers. Hierdoor ontstaat er een grote schaalbaarheid en dat betekent:

  • Betere beschikbaarheid
  • Grotere betrouwbaarheid
  • Hogere snelheid

  Mocht je interesse hebben in webhosting, kijk dan eens op transip.nl. TransIP kan namelijk verschillende soorten van webhosting voor je aanmaken.

  Webhosting van TransIP

  Als je gebruik wil maken van webhosting dan is het eerst belangrijk om te ontdekken hoe groot je bereik moet zijn. Hoeveel mensen gaan er gebruik van maken en in hoeverre is het van belang dat de beschikbaarheid van de server toegankelijk is vanaf verschillende locaties? Je wilt immers niet teveel betalen voor diensten die je uiteindelijk niet gebruikt. Om te ontdekken wat noodzakelijk is voor jouw specifieke situatie kun je daarom altijd even contact opnemen met TransIP. Ook op de site vind je natuurlijk informatie over de mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld alleen hosting gebruiken voor e-mail, dan kun je kiezen voor de optie ‘e-mail only’. Hier betaal je maar 2 euro per maand voor. Als je verder niets nodig hebt, dan is dat natuurlijk een prima oplossing.

  De vele andere diensten van TransIP

  Als je op de site gaat kijken van transip.nl, dan merk je al snel dat er meer te bereiken is met TransIP dan alleen hosting. Ook het aanvragen en aanmaken van een domeinnaam kun je bijvoorbeeld regelen via TransIP. De meeste zaken gaan echter vaak samen met hosting. Denk aan een VPS server en ook de domeinnaam hoort bij hosting.