Dimbare ledlampen hebben voordelen

  Dimbare ledlampen hebben voordelen

  Ledshop Groenovatie | LED lampen

  Mensen besteden vaak weinig aandacht aan het uitzoeken van lampjes, maar het kan zeker de moeite lonen om je eens te verdiepen in dimbare ledlampen. Vaak kijken we bij het kopen van een nieuw lampje enkel naar welke fitting passend is en welke sterkte nodig is. Maar er is zoveel meer om over na te denken. Gloeilampen zijn bijna niet meer te koop, maar dat betekent niet dat het daarom niet meer uitmaakt wat je kiest. Er zit namelijk best veel verschil tussen bijvoorbeeld gewone spaarlampen en gewone of dimbare ledlampen. Het voordeel van LED is dat ze heel energiezuinig zijn, het verbruik is hierbij heel laag. Dat heeft voordelen voor het milieu en voor jouw portemonnee. Alle stroom die niet gebruikt wordt, hoeft immers ook niet opgewekt te worden. En ook al gebruik jij groene stroom, het is toch altijd prettig als je minder verbruikt of, als je het zelf opwekt, als je meer aan het netwerk terug kunt leveren. Dat is niet alleen voor het milieu gunstig, maar ook voor jouw eigen portemonnee. Daarom is het zeker de moeite waard om te gaan kiezen voor dimbare ledlampen, dat zorgt echt voor voordelen.

  Juiste sfeer met dimbare ledlampen

  Nu denken sommige mensen, ik wil geen dimbare ledlampen want die brengen niet de juiste sfeer. In het verleden, met de eerste generatie LED, was dit ook inderdaad het geval. Deze lampjes waren heel erg fel en gaven een erg wit licht, wat niet echt sfeervol was. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen, ondanks de hierboven genoemde voordelen, toch niet voor deze lampensoort kozen. Liever kozen zij voor warmer licht, zoals dat van de gloeilamp. Gelukkig heeft de techniek niet stilgestaan en is het nu ook met dimbare ledlampen mogelijk om een aangename, gezellige sfeer te creëren. Ook deze lampjes zijn nu in verschillende kleurtinten verkrijgbaar en met een dimmer kun je uiteraard altijd al zelf bepalen hoe fel het licht schijnt. Zo kun je een sfeervolle uitstraling creëren op het moment dat het daar de gelegenheid voor is en als je juist felle verlichting nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je wilt lezen, dan draai je de knop vol open en dan heb je voldoende licht om alles goed te kunnen zien. Dat is dus nog een groot pluspunt van dimbare ledlampen, je kunt de lichtsterkte aanpassen aan het moment, zodat het altijd passend is.

  Groenovatie biedt veel keus

  ER zijn dus verschillende voordelen te noemen aan het gebruik van dimbare ledlampen. Nu vraag jij je misschien af, is er wel net zoveel keus in deze productgroep als het geval is bij bijvoorbeeld gewone spaarlampen of wat in het verleden zo was bij gloeilampen? Jazeker, er valt tegenwoordig echt genoeg te kiezen, als je tenminste voor het juiste verkooppunt kiest. Lang niet iedere winkel biedt een even grote keus, maar bij Groenovatie bieden zij jou de mogelijkheid om te kiezen uit:

  • diverse fittingen
  • verschillende vormen van de lamp
  • diverse wattages

  Hoe sterk het lampje ook moet zijn, je kunt bij hen altijd een geschikt exemplaar vinden. Zoek jij dimbare ledlampen met een kleine of juist met een grote fitting? Zij hebben het in het assortiment! Wat betreft de verschillende vormen kun je denken aan een gewone ronde vorm, maar ook aan een strakke kaarsvorm of juist een speelse kaars, waarbij de tip lijkt op een vlammetje. Zo heb je dus echt wel wat te kiezen en het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op hun website en te ontdekken wat voor verschillende gewone en dimbare ledlampen zij allemaal te bieden hebben. Lees meer…