Een airhockey tafel voor onze arcade

  Een airhockey tafel voor onze arcade

  Vorig jaar hebben we besloten om flink te verbouwen in het arcadegedeelte van ons pand waar we alle games hebben geplaatst. We zijn van origine een grote bowling hal met 16 banen om te kunnen bowlen en 4 banen om te kegelen. Daarnaast hebben we een ruimte gebouwd met wat flipperkasten en andere spelautomaten, maar dit is nooit helemaal geworden wat we ervan hadden willen maken. Met de verbouwing die we voor ogen hadden hebben we een arcade weten te realiseren, zoals die ook in de jaren ’80 groot waren. Een echte spelletjeshal en daarin mocht volgens ons de airhockey tafel niet ontbreken.

  De beste airhockey tafel die we konden vinden

  Wij houden heel erg van de retro uitstraling die we in onze arcade hebben weten te realiseren en een airhockey tafel voldoet daar natuurlijk volledig aan. Zowel mijn zakelijk partner als ik hebben vroeger uren lang aan de airhockey tafel gestaan om maar te blijven proberen elkaars score te verbreken. We kennen elkaar nog van vroeger, dus deze airhockey tafel was voor ons een echte must-have. Ons jeugdsentiment wordt volledig bevredigd tijdens een spelletje airhockey. We zijn toen online gaan kijken waar je een airhockey tafel kunt aanschaffen en zo zijn we op airhocketafel.nl terecht gekomen. Een eenvoudigere oplossing hadden we zelf niet kunnen bedenken. Dit was fantastisch, want het bleek dat hier verschillende soorten airhockey tafels verkrijgbaar zijn:

  • Recreatieve tafels
  • Professionele tafels
  • Minitafels
  • Accessoires

  Het leek erop dat we al vrij snel over een airhockey tafel zouden kunnen beschikken, dus wij konden ons geluk niet op. We hebben het hele assortiment toen doorlopen en dat bleek vrij groot te zijn. We konden al wel selecteren op tafels met muntinworp, want de arcade moet zichzelf natuurlijk wel kunnen bedruipen. Als er geen geld in een tafel kan, of muntjes die via een muntwisselautomaat verkregen kunnen worden, dan heeft het hebben van een airhockey tafel voor onze arcade geen zin. Gelukkig is dit geen enkel probleem, want deze tafels zijn bij Airhockeytafel.nl in overvloed te krijgen. Wij hebben daarnaast gekozen voor airhockey tafel voor professioneel gebruik. Deze is gemaakt voor het gebruik in speeltuinen en spelletjeshallen zoals de hal die wij hebben. Zo’n tafel moet natuurlijk wel bestand zijn tegen velen uren spelplezier door mensen van alle leeftijden. We weten maar al te goed uit onze tienertijd dat je tijdens een potje airhockey je frustratie botviert op de puck en dat kan er hardhandig aan toe gaan. We zijn ons ervan bewust dat dit betekent dat we echt een goede tafel nodig hebben en die hebben we dan ook aangeschaft. Een ander, voor ons erg belangrijk detail is de scoreteller die over het midden van de tafel hangt. Het geeft nog meer die retro look en feel aan een tafel waarnaar we op zoek zijn en voor ons is dat een essentieel onderdeel van de airhockey tafel die we willen hebben.

  Een geschikte tafel voor onze arcade

  Uiteraard hebben we alle specificaties goed doorgenomen. We hebben een tafel gekozen die twee motoren bevat, zodat hij krachtig is en veel gebruikt kan worden. Nadat we de tafel besteld hebben werd hij snel geleverd en hebben we hem geïnstalleerd als centraal middelpunt in de arcade. Voor ons is dit echt de kers op de taart en daarmee is de volledige verbouwing voltooit. We hebben gisteren de opening van de arcade gevierd en er is al veelvuldig airhockey gespeeld. Natuurlijk hebben wij de tafel ook al uitvoerig getest voor de opening. We waren voor even weer tieners die in onze plaatselijke arcade elkaar uitdaagde en versloegen. Wat een heerlijk gevoel gaf dat.