Een spreker nodig voor op uw evenement?

  Een spreker nodig voor op uw evenement?

  • Geplaatst op: 10 november 2014 in Nieuws

  Als u een spreker zoekt voor een speciaal evenement, bijvoorbeeld een congres, een lezing, of een discussie, bent u bij Persona Grata aan het juiste adres. Via dit dagvoorzitter-  en sprekersbureau kunt allerlei soorten sprekers boeken. Er zijn mensen beschikbaar die expertise en ervaring hebben op allerlei gebieden en zowel regionaal en nationaal als internationaal. Denk daarbij aan onderwerpen van sport tot boeken en van politiek tot wijn: nagenoeg alles dus. In het volgende zal besproken worden wat Persona Grata voor u kan betekenen. Vervolgens zullen een spreker op het gebied van politiek en duurzaamheid, een spreker op het gebied van sport, en een spreker op het gebied van kunst en cultuur worden uitgelicht.

  Een spreker boeken via Persona Grata

  Via Persona Grata kunt u in contact komen met een hoogstaande spreker, dagvoorzitter of presentator. Het bureau zal bemiddelen tussen u en de persoon die u graag wilt boeken. Het bureau heeft direct contact met de spreker, waardoor snelle communicatie mogelijk is. Verder kan Persona Grata u adviseren over welke spreker het beste bij het onderwerp en de sfeer van uw activiteit past. Ook is het mogelijk om een Engelssprekende spreker te vinden. Sprekers zijn gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Bij gespecialiseerden in het onderwerp financiën kunt u denken aan iemand als Franka Rolvink, redactiechef bij Het Financieele Dagblad. Sprekers gespecialiseerd in economie is bijvoorbeeld Paul van Liempt, presentator voor BNR Nieuwsradio, of Roland Koopman, presentator bij RTL Z Nieuws. Bij innovatie kunt u denken aan een spreker als Harry Loozen, voormalig algemeen directeur van de Kamer van Koophandel. Iemand als Reinier van der Berg, weerman van RTL 4, kan komen spreken over duurzaamheid. Iemand gespecialiseerd in ICT is Arent van ’t Spijker, data-expert. Sabine Uitslag, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, en Inge Diepman, voormalig presentator van Het Zwarte Schaap, kunnen komen spreken over gezondheidszorg. U kunt ook kiezen voor een spreker uit uw eigen provincie. Dit is passend wanneer uw evenement gericht is op de regio. De persoon is op de hoogte van wat er speelt in de regio en kan daar dus goed op inhaken. We zullen nu verdergaan met het uitgebreider bespreken van een aantal mensen waarmee u in contact kunt komen via Persona Grata. Voor meer informatie over het bureau en over andere te boeken personen kunt u kijken op de website: http://dagvoorzitterspreker.nl/spreker-boeken. Hier vindt u ook multimediale impressies van verschillende sprekers, waarmee u een beeld kunt krijgen van de kwaliteiten en specialisaties van deze personen. U kunt via de website van Persona Grata ook contact opnemen, bijvoorbeeld om sprekers te boeken, maar ook met vragen, opmerkingen of ideeën, via het contactformulier, via het telefoonnummer, of via het e-mailadres.

  Voorbeelden van sprekers

  Hieronder vindt u een drietal sprekers die wij in onze stal hebben.

  • Femke Halsema is een van de sprekers die kan komen spreken op uw congres of op uw activiteit. Halsema is veelzijdig en heeft kennis van verschillende onderwerpen. Ze is bekend geworden als politiek leider van GroenLinks, waar ze in 2011 mee stopte. Hier is ze bekend komen te staan als welbespraakte politica met uitgebreide kennis van zaken, bijvoorbeeld op juridisch gebied, op het gebied van duurzaamheid, economie, religie en mensenrechten. Sinds 2011 heeft ze niet stilgezeten: ze heeft onder andere in de academische wereld gewerkt en als consultant in verschillende andere sectoren. Ze is ook bekend om haar kennis op het gebied van kunst en cultuur, voornamelijk literatuur, en is bijvoorbeeld voorzitter geweest van de jury van de AKO Literatuurprijs. Ook heeft ze televisieprogramma gemaakt, waaronder het programma ‘Seks en de Zonde’, waarin ze islamitische vrouwen heeft gevolgd en met hen heeft gepraat over hun leven en hun geloof. Femke Halsema is dus een spreker met kennis over verschillende onderwerpen. Ze kan bijvoorbeeld komen spreken over economie en duurzaamheid, en is beschikbaar als dagvoorzitter, als interviewer en als spreker.
  • Ook Jan Mulder is te boeken is via Persona Grata. Hij werd bekend als voetballer. Hij begon met voetballen in Winschoten, maar ging daarna naar België, waar hij met zijn team landskampioen werd. Later kwam hij bij Ajax terecht en speelde ook diverse keren voor het Nederlands Elftal. Na zijn sportieve carrière is hij een televisiepersoonlijkheid geworden. Hij werd side-kick bij de talkshow Barend en Van Dorp op RTL 4, werd voetbalanalyticus bij het NOS-programma Studio Voetbal, en is regelmatig te zien als tafelheer bij De Wereld Draait Door. Momenteel is hij ook erg populair in België. Jan Mulder staat bekend als iemand die niet bang is zijn mening te geven: niet in zijn columns, maar ook niet op de televisie. Hij kan fel zijn in zijn uitingen over bijvoorbeeld sport, politiek of televisie, maar heeft ook humor. U kunt zich dus voorstellen dat als u Jan Mulder boekt als spreker of voor een lezing, het alleen maar een succes kan worden.
  • Een ander voorbeeld van een spreker is Cornald Maas. Maas is bekend als presentator van het AVRO-programma Opium, over kunst en cultuur, en is daarnaast schrijver. Hij heeft columns geschreven over televisie voor de Volkskrant. Ook is hij voor de Volkskrant kunstjournalist geweest, iets wat hij nu nog steeds is voor bijvoorbeeld de AVRO. Hij heeft verschillende boeken geschreven en is ook bekend als commentator van het Eurovisie Songfestival. Cornald Maas is dus ook een enorm veelzijdige spreker, die over vele onderwerpen zinnige dingen kan zeggen: bijvoorbeeld kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en media. Hij is te boeken als spreker, dagvoorzitter en presentator.