Effectief bouwen met Lean bouwen

  Effectief bouwen met Lean bouwen

  Als bouwbedrijf doet u het ongetwijfeld goed, hoewel de economische situatie daar misschien niet geheel naar is. De huizenprijzen hollen eerder achteruit dan vooruit, opgeleverde appartementen staan lang leeg, net als kantoorpanden. Het maakt projectontwikkelaars niet erg happig om veel te laten bouwen. U heeft besloten om daarin mee te gaan en heeft besloten om simpelweg minder te bouwen. Om dat te kunnen bewerkstelligen heeft u misschien een lening af moeten sluiten om leveranciers te kunnen betalen en heeft u afscheid genomen van personeel en moet u nu steeds personeel inhuren via tussenpersonen die ook weer wat kosten. Het houdt allemaal niet erg over. Misschien is een andere optie voor u veel interessanter: Lean bouwen. U bouwt nog steeds, alleen houdt u alle kosten nauwkeurig tegen het licht. U kan denken: wat is dat nu weer voor nieuwlichterij? Wat heb ik nu weer aan Lean bouwen, ik weet helemaal niet wat dat is? Kan je dat ook eten? Kan je daar een muurtje van metselen? Gelukkig hoeft u ook niet te weten wat Lean bouwen is, nu nog niet in ieder geval, maar is het uiteindelijk wel ons doel dat u dat wel weet, en niet alleen weet, maar ook kan implementeren in uw eigen bedrijf. Om te komen tot een goede kennisoverdracht, organiseren wij, Symbol business improvement een training die speciaal gericht is op het Lean bouwen. Na afloop van deze training kunt u er gerust op zijn dat u weet wat u moet doen met uw bedrijf, hoe uw de kosten kan drukken zonder in te boeten op de kwaliteit van de op te leveren gebouwen. Kortom, u zult in staat zijn Lean bouwen tot een tweede natuur te maken, u kunt het in uzelf opnemen en er mee omgaan alsof u nooit zonder bent geweest.

  Inhoud van de training Lean bouwen

  Voor alle relevante informatie over de training Lean bouwen kunnen we u in ieder geval doorverwijzen naar www.symbolbv.nl/training/Lean-bouwen, waar u tegenkomt: de inhoud van de training, wie de trainer is, en mocht u daarna nog meer vragen hebben, dan kunt u ook via de website contact met ons zoeken. Er is ons veel aan gelegen om snel contact met u te zoeken, vervolgens, want het Lean bouwen gaat ons aan het hart. Niet alleen omdat we graag willen dat het met uw bedrijf goed gaat, maar dat het met de gehele bouw goed gaat, dat Nederlandse bedrijven in staat zijn om goed te kunnen blijven bouwen, zonder bang te zijn voor faillissementen. Tijdens de training zult u leren om alle tools voor Lean bouwen toe te passen. Voor het volgen van de training zijn geen strikte eisen, maar het is aan te raden, om er zo veel mogelijk uit te halen en om het niveau van de groep op een gelijk te niveau te krijgen, dat u tenminste vijf jaar relevante werkervaring hebt, dat betekent werkervaring als manager van een bouwbedrijf of in ieder geval als bouwopzichter. Voor de training in Lean bouwen is het niet vereist dat u zich van te voren inleest: op de training zelf zult u materiaal krijgen dat voor de training gebruikt wordt. Voor u zich via de website aanmeldt voor de training over Lean bouwen, is het misschien goed dat u zich realiseert dat Lean bouwen een proces is dat enkele jaren kan duren. Het is van belang dat u beschikt over doorzettingsvermogen, de kwaliteit om moeilijke beslissingen te kunnen nemen, ook als het tegen zit, en misschien het belangrijkste: dat u niet bang bent om dingen te veranderen. Daar komt bij dat uw hele organisatie kritisch bekeken gaat worden, door u na de training, en dat u er achter kan komen dat heel wat zaken niet goed geregeld zijn. Misschien komt u er zelfs achter dat uw eigen functioneren niet altijd even optimaal is geweest en dat juist uw eigen functioneren moet veranderen. Bent u bang voor een kritische spiegel, dan is Lean bouwen misschien niet de juiste training voor u. Bent u heldhaftig, moedig, en niet bang om de waarheid, hoe hard misschien ook, onder ogen te zien, dan is Lean bouwen misschien wel de perfecte training voor u. Aan bod komen in de training, onder meer:

  • Lean in de fases van het bouwen
  • Handig communiceren over Lean
  • Management van Veranderen
  • Ketenpartners aan u binden
  • Management van Risico
  • Klantprocessen verwerken in Projecten

  Natuurlijk is dit nog maar een kleine greep van wat u zoal zal leren bij een training in Lean bouwen, voor meer volledige informatie verwijs ik u graag naar www.symbolbv.nl/training/Lean-bouwen/. Alvast leuk om te melden is dat na de training we met de hele trainingsgroep een bouwproject gaan bezoeken en meteen gaan kijken of we onze opgedane kennis kunnen toepassen. Daar is het immers om te doen.

  Inschrijven voor de training Lean bouwen

  Zoals u misschien al op de website www.symbolbv.nl/training/Lean-bouwen had gezien is de informatie over het inschrijven op dit moment even niet voorradig. Het makkelijkst is het om even contact met ons op te nemen, bij voorkeur via de mail. Als u zo uw interesse kenbaar maakt in een training Lean bouwen, zullen wij binnen een werkdag contact met u opnemen, en na vervolgens een training van vijf dagen zult u in staat zijn om uw bouwbedrijf zo te optimaliseren dat er niemand meer is die nog iets aan uw bedrijf kan verbeteren.