Het bedrijf verbeteren met een medewerkerstevredenheidsonderzoek

  Het bedrijf verbeteren met een medewerkerstevredenheidsonderzoek

  Ik ben ruim zeven jaar geleden een bedrijf gestart en ondertussen werken er ruim veertig mensen in het bedrijf. Ik vind het belangrijk dat de medewerkers met plezier naar hun werk gaan en het gevoel hebben dat zij invloed hebben op de resultaten van het bedrijf, maar ook de mogelijkheid hebben om het bedrijf te verbeteren. Ik heb gekozen voor een platte structuur in het bedrijf en moedig werknemers aan om hun mening te delen. Sinds een paar jaar gebruiken wij een medewerkerstevredenheidsonderzoek, maar ik was niet tevreden over wat wij hiermee konden doen en wat wij ermee deden. Ik besloot om het onderzoek te laten uitvoeren door een ander bedrijf en sinds dit jaar doen wij dat via solkie. Wij zijn erg tevreden over hoe zij dit onderzoek uitvoeren en hebben nu veel betere feedback waar wij echt wat mee kunnen. Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat het personeel zich prettig voelt in het bedrijf en dat zij hun mening kunnen delen. Ik maakte vroeger altijd tijd om met alle medewerkers te praten, maar dat is tegenwoordig erg lastig omdat het bedrijf een stuk groter is geworden. Om de medewerkers een extra manier te geven om hun mening over het bedrijf te delen, besloten wij om een medewerkerstevredenheidsonderzoek in te voeren. Wij hadden hier een bedrijf voor ingeschakeld en hoopten dat wij veel goede feedback zouden krijgen, maar dit viel mij erg tegen. Ik zag dat het onderzoek vooral een momentopname was en dat de medewerkers niet echt betrokken waren bij het onderzoek, er waren namelijk niet veel mensen die de tijd namen om het in te vullen. Ik zag toch veel potentie in een medewerkerstevredenheidsonderzoek en besloot daarom om op zoek te gaan naar een ander bedrijf dat ons kon helpen.

  Een ander soort medewerkerstevredenheidsonderzoek

  Toen ik begin dit jaar naar een andere bedrijf zocht dat ons kon helpen met een medewerkerstevredenheidsonderzoek, kwam ik de website van solkie tegen. Dit bedrijf pakt het onderzoek op een andere manier aan en laat medewerkers elke maand een aantal vragen invullen. De manier van werken van dit bedrijf sprak mij erg aan en ik had het idee dat deze methode goed zou werken voor mijn bedrijf. Ik vond de kosten voor een medewerkerstevredenheidsonderzoek via dit bedrijf erg meevallen en zag dat ik het zelfs een keer gratis kon uitproberen. De medewerkers waren erg positief over het onderzoek en veel meer mensen vulden het in, daarom besloot ik om samen te werken met dit bedrijf.

  Veel waardevolle feedback

  Wij zijn tot nu toe erg blij met het medewerkerstevredenheidsonderzoek van solkie, want wij krijgen veel waardevolle feedback. De medewerkers vinden het een fijne manier van werken en veel meer mensen vullen het onderzoek in. Doordat het onderzoek elke maand is, is het geen moment opname meer en kunnen wij beter inspelen op veranderingen. Wij zijn erg blij met het medewerkerstevredenheidsonderzoek en raden daarom solkie aan.

  • Hun onderzoek is elke maand en veel minder vragen
  • Je kan het gratis uitproberen
  • Ik vind de kosten voor het onderzoek erg goed
  • Wij krijgen veel goede feedback
  • Het personeel vindt het een fijne manier van werken