Oplevering nieuwe site door Webton

  Oplevering nieuwe site door Webton

  Comenius Naarden interviewt Webton bij oplevering nieuwe website:

  “Een website laten maken: een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie”

  Marketing is tegenwoordig erg belangrijk als je een bedrijf hebt. In de meeste gevallen is het doel van een bedrijf om zoveel mogelijk omzet te maken en daarbij zoveel mogelijk winst te maken. Dit doe je het beste door ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten wat je doet, hoe je heet en wat je verkoopt. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf naamsbekendheid krijgt en je aangeboden producten onder de aandacht komen, kun je reclame maken. Grote bedrijven, die een groot budget hebben voor de marketing, doen dit vaak door middel van reclamespotjes op de televisie en landelijke reclamecampagnes op billboards en in de grote kranten. Kleinere, lokale bedrijfjes, die niet zoveel geld te besteden hebben en het vooral moeten hebben van de lokale klantenkring, doen dit vaak door het sponsoren van sportclubs en verenigingen uit de buurt, het verspreiden van flyers en adverteren in buurtkranten. Tegenwoordig wordt het internet echter steeds belangrijker, ook voor reclame. Daarom doen bedrijven steeds meer hun best om zich op het internet kenbaar te maken. Dit kan door middel van algemene reclame, bijvoorbeeld door het plaatsen van advertenties op andere websites, maar ook door het persoonlijk benaderen van de consumenten die al eens een aankoop hebben gedaan bij het bedrijf. Hiervoor worden de e-mailadressen van deze consumenten gebruikt en wordt er een ‘persoonlijke’ e-mail gestuurd met exclusieve aanbiedingen voor klanten en persoonlijke acties. Om de marketing via het internet echter zo professioneel mogelijk aan te pakken en ervoor te zorgen dat je bedrijf een goede uitstraling heeft op het internet, is een goede basis nodig. Deze basis is een goede, mooie website, die laat zien wat je bedrijf doet. Je kunt een website laten maken door professionals, die veel ervaring hebben en ervoor kunnen zorgen dat je goed wordt weergegeven op het internet. “Omdat het internet tegenwoordig het belangrijkste communicatiemedium is, is een website laten maken door een professional een van de belangrijkste onderdelen van een professioneel aangepakte marketingstrategie.” Zo is het nu mogelijk om op de site van Webton de prijs voor uw nieuwe website te berekenen!

  Een website laten maken door een professional

  Een website laten maken door een professional is de belangrijke eerste stap richting een professionele weergave van je bedrijf op het internet. Je hebt echter wel een redelijk budget nodig om een goede professional in te huren, door wie je een voor jouw bedrijf geschikte website laten maken kunt. Je kunt ook proberen om zelf een site te maken, of een website laten maken door een kennis die er wel wat verstand van heeft. Dit is goedkoper, maar levert hoogstwaarschijnlijk een veel minder mooi en goed resultaat op. Er komt namelijk heel veel bij kijken als je een professionele website wilt. Daarom kun je het beste je website laten maken door een professional. De communicatie met de persoon die de site voor je gaat maken, is een van de belangrijkste onderdelen van het traject. Ten eerste moet je goede afspraken maken over het budget en een eventuele overschrijding hiervan. De professional kan je vertellen wat er binnen het budget mogelijk is en wat de verschillende opties zijn. Als er een toereikend budget is afgesproken, moet je goede afspraken maken over wat je precies wilt. Het nadeel van een website laten maken door iemand anders is namelijk dat je er zelf niet bij bent als de site voor je gemaakt wordt. Daarom moet je zo goed mogelijk communiceren over je eisen en je wensen. Het is belangrijk dat je goed doorgeeft welke functies de site moet hebben: moet er alleen informatie op komen te staan over je bedrijf, moet er duidelijk worden wat je precies verkoopt, wil je de producten die je aanbiedt op de website hebben staan en wil je ook de mogelijkheid dat klanten een aankoop kunnen doen via de site? Over al deze vragen moeten bedrijven die een website laten maken goed nadenken. Daarnaast moet je alle informatie over je bedrijf en de producten aanleveren en ook eventuele bedrijfslogo’s, – kleuren, -slogans en andere typerende dingen die mensen al aan jouw bedrijf verbinden, doorgeven.

  Je website onder de aandacht brengen

  Een website laten maken kan veel doen voor je zichtbaarheid op het internet. Als er goed is gecommuniceerd met de professional door wie je de website laten maken gaat, kan er worden begonnen met de ontwikkeling. Ook tijdens het proces blijft communicatie erg belangrijk. Als de website klaar is, volgt echter een ander belangrijk onderdeel van de marketing: je moet ervoor zorgen dat je website onder de aandacht komt en goed zichtbaar is. Als potentiële klanten in een zoekmachine op zoek gaan naar je bedrijf of naar een product dat je aanbiedt, wil je natuurlijk dat jouw website hoog in de zoekresultaten terecht komt. Een van de manieren waarop je dit kunt bereiken, is door het schrijven van SEO-teksten: dit zijn teksten, die zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Een bepaald zoekwoord wordt met een bepaalde dichtheid in een tekst verwerkt, waarna de tekst op de website geplaatst wordt. De zoekmachines scannen deze teksten op relevantie van dit onderwerp en waarderen de website door de zoekwoorden in de tekst als er wordt gezocht op dit zoekwoord, hoger in de resultaten. Kortom: een website laten maken door een professional is de basis van je marketing via het internet. Het belangrijkste bij een website laten maken is dat je goed blijft communiceren. En als de site af is, kun je er onder andere door zoekmachineoptimalisatie voor zorgen dat de website goed te vinden is.