Led profiel voor verlichting in huis

  Led profiel voor verlichting in huis

  Mijn man is al een tijd zeer slechtziend maar gaat nu erg hard achteruit qua zicht. Jaren geleden hebben we ons huis al laten aanpassen, want we wisten dat we oud wilden worden in ons huis. Maar omdat hij steeds slechter ziet moesten we opnieuw bekijken of dat wel mogelijk was. We hebben hiervoor een consulent ingehuurd die ons huis heeft bekeken. Op aanraden van haar zijn we gaan kijken naar een led profiel voor een aantal plekken in ons huis, zodat mijn man beter ziet waar hij loopt, waar hij moet oppassen en überhaupt beter zicht heeft. Zo’n ledlamp kun je bijvoorbeeld laten plaatsen op: 

  • Traptreden
  • Afstapjes
  • In de badkamer
  • In de keuken
  • In de garage 

  Omdat wij ons huis al gelijkvloers hadden laten maken hoefden we geen afstapjes te markeren met een led lamp in de vorm van een strip. Wel hebben we een trap met traplift, en we besloten sowieso op elke trede een led profiel aan te brengen. Daarnaast zijn we op dit moment de badkamer aan het verbouwen. Mijn man loopt vooral risico ergens tegenaan te botsen of te struikelen. Oudere mensen die vallen verwonden zich soms vrij ernstig. Om dat te voorkomen kijken we dus nu naar een ledlamp voor verschillende plekken in ons huis.

  Led profiel online bestellen

  We kwamen er achter dat je vrij eenvoudig een led profiel online kunt bestellen, bijvoorbeeld via ledprofielkoning.nl. We hebben een vriend die onze klussen in huis uitvoert, dus we hebben in principe in eigen beheer waar we onze spullen hiervoor afnemen. Dat doen we wel altijd in overleg met hem, dus we hebben hem deze optie voorgelegd en hij was enthousiast over het idee. Het kost weinig tijd om een ledstrip te installeren en je hebt er wel direct profijt van. Bovendien was het led profiel dat we de eerste keer bestelden erg snel binnen, dus we konden er direct mee aan de slag. Daarna hebben we er nog een paar besteld. Handig om een adres als ledprofielkoning.nl te hebben voor je led profiel. Je kunt zo’n profiel ook ergens anders voor gebruiken. Als je meer licht nodig hebt in de garage bijvoorbeeld, dan is het slim om een led profiel boven je werkbank te hangen. Hetzelfde geldt voor een donkere keuken. Vooral in de donkere dagen in de winter kan het lastig zijn alles goed te zien, helemaal als je wat ouder wordt, zoals wij. Daarom kun je prima een led profiel ophangen op de plaats van je keuze. Een ledstrip is immers bijna overal te plaatsen, dus er hoeven geen aanpassingen te worden gedaan aan het interieur als je voor deze verlichting wilt kiezen. Dat scheelt tijd, moeite en kosten, en je bent dus zó over naar een nieuwe inrichting. 

  Verlichting zonder zichtbaar snoer

  Een led profiel is handig, want je kunt eventuele snoeren makkelijk wegwerken. Een elegante verlichting realiseren is heel goed te doen met behulp van een led profiel. Thuis, of op het werk. Op de website van Ledprofiel Koning is goed te zien wat je kunt doen met dit type verlichting. Wij hebben hier puur uit praktische overwegingen voor gekozen, maar ook esthetisch is het zeker aan te raden eens te kijken naar zulke profielen. Ik ken genoeg plekken waar het veel mooier zou staan om een led profiel te plaatsen dan de verlichting die er nu wordt gebruikt. Ik wil op den duur onze traditionele TL-buizen vervangen door led verlichting. Dat staat echt een stuk mooier.