Met een SWOT-analyse mijn bedrijf beoordelen

  Met een SWOT-analyse mijn bedrijf beoordelen

  Als ondernemer van een klein bedrijf ben je vaak bezig met de dagelijkse werkzaam heden en is het soms gemakkelijk om je hier op te richten. Het is echter ook belangrijk om af en toe van veraf naar je bedrijf te kijken en te beoordelen welke dingen goed en fout gaan en waar mogelijkheden liggen voor groei. Ik merkte dat ik misschien te veel bezig was met de dagelijkse dingen en had al een langere tijd geen strategisch plan meer gemaakt. Ik heb vele jaren geleden geleerd dat een SWOT-analyse kan helpen om je bedrijf te beoordelen. Ik zocht meer informatie over zo een analyse en vond de website teamleader.nl. Ik vond op deze website de informatie waar ik naar zocht en schreef mij ook in voor een dag voor ondernemers, tijdens deze dag heb ik veel handige dingen geleerd over het maken van een strategie. Veel mensen denken dat alleen grote bedrijven regelmatig hun strategie wijzigen en regelmatig plannen maken voor de toekomst, maar ook kleine bedrijven kunnen er veel aan hebben. Toen ik mijn bedrijf startte, had ik veel onderzoek gedaan en een heel plan geschreven van hoe ik wilde groeien en waar mogelijkheden lagen. Voor dit plan had ik destijds ook een SWOT-analyse gemaakt en ik herinnerde mij dat deze analyse er handig was. Dit plan heb ik echter vele jaren geleden geschreven en weinig dingen zijn nog hetzelfde. Tussendoor heb ik nog wel eens naar mijn concurrenten gekeken en naar mogelijkheden, maar was vooral bezig met de dagelijkse taken in mijn bedrijf. Het leek mij verstandig om weer eens goed te zitten en opnieuw een SWOT-analyse te maken en mijn strategie te herzien. Ik wist echter niet meer hoe ik dit het beste kon aanpakken en wilde daarom meer informatie opzoeken over een analyse.

  Een uitgebreid artikel over de SWOT-analyse

  Toen ik online naar meer informatie over het maken van een SWOT-analyse zocht, kwam ik de website van het bedrijf teamleader tegen. Dit bedrijf helpt MKB-bedrijven groeien en heeft diverse handige artikelen geschreven, maar biedt ook software voor bedrijven aan. Het artikel was erg handig voor mij, omdat het niet alleen beschreef wat je met de analyse kan doen, maar ook wat de voor- en nadelen van een SWOT-analyse zijn. Ik zag dat ik mij kon inschrijven voor een dag voor ondernemers en besloot om dit te doen. Tijdens deze dag zou ik veel leren over het kiezen van een strategie en dit leek mij zeer leerzaam. 

  Veel informatie over het kiezen van een strategie

  Tijdens deze dag had ik zeer veel geleerd en vond het erg interessant. Ik leerde nog meer over het belang van een SWOT-analyse en welke opties er zijn voor een strategie. Er waren verschillende sprekers die veel ervaring hebben in het bedrijfsleven en echt wisten waarover zij spraken. Ik ben hierna aan de slag gegaan met mijn strategisch plan en wist precies hoe ik het moest aanpakken. Het artikel over een SWOT-analyse is zeer interessant en de moeite waar om het te lezen. 

  • Het bedrijf teamleader heeft daarnaast ook andere interessante artikelen
  • Zij bieden software aan voor MKB-bedrijven
  • Ik had mij ingeschreven voor een dag voor ondernemers
  • Deze dag was zeer leerzaam en hielp mij met het schrijven van mijn plan