Onze opleiding teelt is van MBO 3 niveau

  Onze opleiding teelt is van MBO 3 niveau

  Opleiding Teelt

  Is een opleiding teelt waar u naar op zoek bent? Bent u werkende en zoekt u in de avond of zelfs in de weekenden naar bijscholing? Hebt u groene vingers en erg veel affiniteit met de akkerbouw, de glastuinbouw of de fruitteelt? Dan hebt u wel degelijke een opleiding teelt niveau MBO 3 nodig. Afhankelijk van uw huidige kennis en wensen duurt deze opleiding 6 maanden tot wel 3 jaar. Dus weet waar u aan begint. Voor mensen zonder enige voorkennis in deze sector is het normale programma doorgaans het meest doeltreffend. Een dergelijke opleiding teelt kunt u bij ons via terratrainingen.nl gaan volgen. Dit volledige lesprogramma duurt tussen de 2 à 3 jaar en kunt u vergelijken met een traditioneel onderwijsprogramma waar aldus geen tot weinig kennis bij de studenten aanwezig is. Ook is er het vaktechnische programma, deze duurt gemiddeld 1 à 2 jaar. Of kies voor het verkorte programma. Dit duurt doorgaans een half jaar tot een jaar waarbij u vrijstelling krijgt van 50 procent van de vaktechnische vakken. Kijk ook even bij de overige kosten. U vindt op onze speciale pagina over de opleiding teelt alle informatie inclusief de prijzen zodat u direct weet wat u van ons mag verwachten en waar u aan toe bent als u daar allemaal akkoord mee gaat. Houdt er rekening mee dat een stage hoort bij de opleiding teelt. Dat is immers erg belangrijk want wat hebt u aan al die theoretische kennis als u het niet direct in de praktijk kunt brengen? U leert daardoor direct hoe het er in het echt aan toegaat en u leert samenwerken. Want communicatie is immers een belangrijk onderdeel van vrijwel iedere baan.

  Na de opleiding teelt kunt u aan het werk op het land

  Dankzij onze opleiding teelt bent u weldra volleert teler en mag u op het land, in de kas of in de boomgaard aan het werk. Droomt u ervan om een eigen bedrijfje te beginnen en wilt u uw eigen appel- en perenbomen telen? Wilt u als boer kolen en aardappels poten en rooien? Of wilt u een eigen kas beginnen, bijvoorbeeld met komkommers en tomaten? Dankzij de opleiding teelt hebt u die eerste zo belangrijke stap gezet.

  • U kunt aan het begin van iedere maand instappen,
  • De opleiding teelt wordt gegeven in Hazerswoude-Rijndijk maar kan ook, met genoeg animo, op locatie gegeven worden. Houdt u er ook rekening mee dat u stage moet gaan lopen. Over een eigen auto beschikken is daarom een pré,
  • Maar er komt ook erg veel zelfstudie bij kijken. En dat is wel zo prettig als u de opleiding wilt combineren met uw huidige baan. U betaalt een eenmalig bedrag voor al het studiemateriaal.

  We bieden een keur aan opleidingen aan, speciaal voor werkenden

  Maar ook als u werkloos bent maar wel het geld hebt om u om te scholen dan is een opleiding teelt bijvoorbeeld een slimme keuze. Dit is namelijk een sector waar vrijwel altijd wel werk in is te vinden. Daarom vinden we het belangrijk om een zo breed mogelijk onderwijspakket aan te kunnen bieden waar u tijdens de opleiding alles leert over de vele gewassen. Maar er is ook ruimte om te leren samenwerken want een goede communicatie is de basis van een vruchtbare werkplek. Hebt u hier oor naar? Lees de pagina op onze website aandachtig door, vraag de brochure even aan en stuur eventuele vragen op aan onze klantenservice. Vervolgens ziet u de instapmomenten en kunt u de keuze maken tussen de diverse programma’s binnen de opleiding teelt.