Op zoek naar vacatures als recruiter?

  Op zoek naar vacatures als recruiter?

  Ben jij op zoek naar vacatures als recruiter? Wellicht vind je jouw droombaan op de volgende website: vacat. vacat is een grote vacaturedatabank. De vacatures die hierop worden geplaatst, worden vaak juist geplaatst door recruiters. Dit lijkt vreemd, maar ik zal in de loop van dit artikel toelichten hoe dit nou precies werkt. Zelf heb ik stage gelopen als recruiter bij Randstad. Een erg gave baan. Wat een recruiter precies doet en wat voor karaktereigenschappen je in huis moet hebben, komt ook aan bod in dit artikel. Ben je geïnteresseerd in vacatures als recruiter? Lees snel dit artikel door en wie weet heb jij dan aan het einde van de dag gesolliciteerd op een hele leuke vacature als recruiter. Veel succes!

  vacatures als recruiter… Wat is dit precies?

  Een recruiter is eigenlijk een duur woord voor bemiddelaar. Als recruiter bemiddel je namelijk tussen kandidaten en organisaties. Tegenwoordig gaat het niet meer zoals vroeger. Toen klopte je aan bij een bedrijf en kon je wellicht dezelfde week nog aan de slag. Na een korte proeftijd kreeg je een vast contract en was je verzekerd van een inkomen gedurende de eerste twintig jaar. Een beetje overdreven, maar wel toonaangevend. Tegenwoordig gaat het via vacaturesites. Organisaties hebben de mogelijkheid om hier zelf een vacature op te plaatsen of ze werken samen met een recruiter die deze vacature voor ze plaatst, zo ook de vacatures als recruiter. Een recruiter werft vervolgens de juiste kandidaten. Dit betekent dat een recruiter veel kennis moet hebben van de functie in kwestie en van de persoonlijkheid en kwaliteiten van de kandidaat. Herken jij jezelf hier in? Wellicht moet je dan eens kijken of vacatures als recruiter niet wat voor jou zijn. Je bent goed in het luisteren naar de wensen en belangen van de organisatie, maar ook naar die van de kandidaat. Je hebt een aantal vacatures in je achterhoofd en legt de meest matchende vacature voor aan de kandidaat. Heeft jouw kandidaat nou veel mensenkennis, hart voor de (externe) zaak en vindt ze arbeidskwesties interessant? Wellicht kun je hem haar dan juist ook weer vacatures als recruiter voorleggen. Zo is de cirkel rond. Op vacat staan tal van vacatures. Ook leuke vacatures als recruiter. Deze lijken soms wat lastig te vinden, maar bij vacat vind je ze wel! 

  Waarom vacat?

  Op vacat heb je veel verschillende mogelijkheden. Je kunt precies die vacatures als recruiter naar voren laten komen, die voor jou interessant zijn. Dit doe je bijvoorbeeld door eerste de gewenste functie in te vullen (recruiter). Vervolgens vul je de gewenste arbeidsplaats in (bijvoorbeeld Amsterdam) en tenslotte vul je ook in hoeveel kilometer de arbeidsplaats hier vandaan mag liggen. vacat gaat dan filteren en komt dus alleen met de gewenste vacatures als recruiter. Ideaal, want het bespaart je veel tijd. Je hoeft niet langer op websites van verschillende bedrijven te zoeken of zij toevallig een vacature open hebben staan als recruiter. Nee, met de komst van vacat vind je alle vacatures in één databank. Ik koos voor de volgende mogelijkheden:

  • vacatures als recruiter
  • In omgeving Hengelo
  • Maximaal 25 kilometer afstand

  Nadat ik dit invulde verschenen er elf vacatures als recruiter! Ik had dus veel keuze en ik ga vanmiddag solliciteren. Jullie wens ik natuurlijk ook veel succes met het solliciteren en wie weet met je nieuwe baan als recruiter.

  Lees meer…