Verhoogde vloer

  Verhoogde vloer

  Computers en andere elektronische apparatuur zijn natuurlijk ontzettend handig, maar ze hebben één groot nadeel: al die kabels. Een verhoogde vloer vormt hiervoor een uitstekende oplossing! In je eigen woning zal het niet om zo heel veel verschillende apparaten gaan en dan lukt het je natuurlijk prima om ze zelf weg te werken met bijvoorbeeld de hulp van een kabelgoot. Je kunt met een dergelijke goot prima meerdere kabels richting een stopcontact leiden, zodat het er allemaal keurig netjes uitziet. De aanleg van een verhoogde vloer is in dat geval dan ook zeker niet nodig. Maar dat wordt een ander verhaal op het moment dat je een groot kantoor hebt, waar bijvoorbeeld meerdere computers aanwezig zijn, net als allerlei andere soorten apparatuur. Dat alles op stroom werkt, is natuurlijk ideaal. Zolang er geen stroomstoringen zijn kun je ze immers zonder problemen gebruiken! Het enige probleem dat al deze apparaten met zich meebrengen, is alle kabels die je nodig hebt om ze aan te sluiten. Want laten we eens goed kijken, er is altijd wel één kabel, maar meestal zijn het er nog meer. En dan komt een verhoogde vloer toch wel heel erg goed van pas!

  Voordelen verhoogde vloer

  Het is immers geen doen om al die kabeltjes in kabelgoten te verwerken, dan zitten je muren hier vol mee! Bovendien zullen er ook bureaus met computers in het midden van jouw kantoor staan en hoe werk je de bekabeling dan weg? Met een verhoogde vloer kun je dit allemaal aan het zicht onttrekken! Iedere kabel kun je dan onder het vloeroppervlak door laten lopen en zo zitten ze je dus nooit in de weg! Dat ziet er niet alleen mooier uit, het voorkomt ook dat je struikelt over bekabeling die overal door het pand heen ligt. Een verhoogde vloer is dan ook echt een ideale oplossing om alles netjes en veilig te houden. Wist je bovendien dat de ruimte onder het vloeroppervlak met speciale ventilatietechnieken gekoeld kan worden? Zo voorkom je oververhitting en ook dat is natuurlijk echt een groot voordeel van deze constructie! De vloerpanelen die gebruikt worden, zijn bovendien prima zwaar te belasten, afhankelijk van de soort die je kiest natuurlijk. Maar hierdoor hoeft het ook zeker niet onder te doen voor andere vloersoorten. Een verhoogde vloer kan dus diverse voordelen met zich meebrengen!

  Geschikt voor vele situaties

  We noemden hierboven al dat een verhoogde vloer uitstekend geschikt is voor kantoorruimtes, maar het is ook voor andere toepassingen heel erg geschikt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • datacenters
  • serverruimtes
  • theaterpodia
  • tribunes

  Met andere woorden, het is eigenlijk heel erg geschikt voor al die plekken waar je te maken hebt met veel kabels. Zo kun je ze op een eenvoudige manier wegwerken en heb je er geen last meer van! Heb jij interesse hierin of wil je meer weten over de mogelijkheden die een dergelijk systeem jou kan bieden? Dan moet je eens kijken op systemfloortechnics.nl. Dit bedrijf is namelijk een uitstekende leverancier van de verhoogde vloer en zij bieden verschillende mogelijkheden op dit gebied. Op hun website kun je dan ook meer lezen over de toepassingsmogelijkheden hiervan en kun je door de afbeeldingen ook een beter beeld krijgen van hoe het geheel precies in elkaar zit en werkt. Zij bieden bovendien allerlei extra mogelijkheden aan, zoals reservevelden, veegranden, schopranden en trappen. Je kunt gerust eens contact opnemen met hen om de opties door te nemen of gewoon eens rondkijken op hun website. Wat in ieder geval zeker is, is dat System Floor Technics een uitstekend bedrijf is voor het aanleggen van een verhoogde vloer in jouw pand!

  Lees meer…