Waarom kiezen voor kunststof leidingsystemen?

  Waarom kiezen voor kunststof leidingsystemen?

  Waarom kiezen voor kunststof leidingsystemen?Kiezen voor goede leidingsystemen is belangrijk. Wil je zeker weten dat jouw leidingsysteem voldoet aan alle eisen omtrent de veiligheid? Kies dan voor mosman. mosman legt systemen aan voor verschillende opdrachtgevers, in onder andere de chemische industrie, maar ook die daarbuiten. Hoe gaan zij te werk?

  • Ieder ontwerp is uniek, zo benaderen zij elk nieuw project 
  • Ze gebruiken geavanceerde 3D-modellen 
  • Daartoe zijn zij bevoegd, zij hebben een BRL k903 certificaat

  Het genoemde certificaat verzekert een opdrachtgever dat de nieuwe kunststof leidingsystemen voldoen aan de nieuwste wettelijke eisen op het gebied van veiligheid maar ook op het gebied van milieu. Het is belangrijk om te kiezen voor leidingsystemen die voldoen aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Daarom moeten leidingsystemen van kunststof gemaakt zijn. Het is namelijk zo dat dit materiaal wel resistent tegen chemicalien is, ten opzichte van materialen als staal en RVS. Het gevolg van een verkeerd soort materiaal is dat er op den duur slijtage volgt. Dat is natuurlijk ongewenst. Het is daarom zaak om de kiezen voor kunststof leidingsystemen, die voldoen aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en milieu. 

  Meer over kunststof leidingsystemen 

  Kunststof leidingsystemen bestaan er in veel verschillende soorten maten. Ze kunnen worden gebruik voor chemicaliën maar ook voor water. Hoe werkt het in het geval van kunststof leidingsystemen die water afvoeren? In dit geval zal worden gewerkt met een enkelwandige uitvoering. Het is namelijk zo dat water niet gevaarlijk is voor de mens, tenminste als het onbewerkt is. Dat kan in een land als Nederland, maar zeker niet in alle landen. Er bestaan uiteraard ook gebieden waar wel met dubbelwandige uitvoeringen moet worden gewerkt omdat het water daar bewerkt of vuil is. In zo’n geval werkt het dus anders. Bij kunststof leidingsystemen die chemicaliën afvoeren is veiligheid cruciaal. Dat is de reden dat in dit geval gebruik wordt gemaakt van dubbelwandige kunststof leidingsystemen. Veiligheid staat altijd voorop, je wilt natuurlijk niet dat er iets mis kan gaan. Daarom kun je zoiets maar beter voorkomen en kiezen voor een professioneel bedrijf die een dergelijk systeem ontwerpt en aanlegt. Een belangrijk kenmerk van de leidingsystemen is dat ze bestand zijn tegen belasting van binnenuit, dus kunnen deze ook worden gebruikt voor drukleidingen. 

  Tot slot, waarom is kunststof beter voor het milieu?

  Het is anno 2019 erg belangrijk om na te denken wat goed is voor het milieu, omdat dit een alledaags onderwerp is dat ons allemaal aangaat. Waarom is kunststof dan beter voor het milieu, in ieder geval minder slecht voor het milieu dan bijvoorbeeld plastic? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we uitleggen waarom plastic zo slecht is. Gelukkig zien we wel in de supermarkt dat tasjes geld gaan kosten en men eerder een eigen tas meeneemt. Dit helpt al wel aan het verbeteren van het milieu. De schadelijke gevolgen van plastic zijn in ieder geval dat het ongeveer een hele eeuw duurt voordat plastic afgebroken is. Veel van het plastic is voor eenmalig gebruik. Daarnaast eten veel dieren plastic, waardoor bepaalde diersoorten uitsterven. De zee wordt vervuild en de lucht ook. Het is alleen daarom al beter om voor kunststof te kiezen als materiaal.