Wat is NTA 8025?

  Wat is NTA 8025?

  Een veilig gevoel wil iedereen, zeker in zijn of haar eigen huis. Maar hoe veilig zijn we in ons eigen huis? Staan we niet bloot aan gevaren die voor het blote oog onzichtbaar zijn? Weten we wel zeker dat ons huis veilig is, ondanks dat we er al jaren wonen. En hoe veilig is het huis dat we net gekocht hebben? Dit zijn allemaal vragen die kunnen opkomen wanneer we denken over de veiligheid van onszelf en ons gezin in onze eigen woning. Toch kunnen we hier niet altijd een antwoord op geven en het is lastig om de veiligheid te garanderen. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en je hoort soms rare verhalen die je liever niet zelf meemaakt. Dus wat als het nou mogelijk zou zijn om deze garantie wel te krijgen en zeker te weten dat jouw woning veilig is. Dat zou een heel fijn gevoel zijn. Met de NTA 8025 kun je zelf dit fijne gevoel van veiligheid in jouw eigen huis creëren. NTA 8025 is namelijk een keurmerk dat je voor jouw huis kunt aanvragen en waarbij jouw woning volgens de richtlijnen van de keuring van NTA 8025 wordt nagekeken op alle grote risico’s die er in huis aanwezig zijn. Het is dus mogelijk om een keuring uit te laten voeren, waarmee jouw huis een keurmerk krijgt van veiligheid.

  Laat jouw woning NTA 8025 keuren

  Holland Building Maintenance voert op woningen de NTA 8025 keuring uit. Deze keuring wordt door vakkundige inspecteurs uitgevoerd en gebeurt geheel onafhankelijk. Hiermee weet je zeker dat er echt goed gekeken wordt naar alle risico’s en dat geeft natuurlijk een heel fijn gevoel. Maar met wat voor risico’s kun je te maken krijgen en waar richt de keuring zich dan op? De NTA 8025 keuring wordt onder andere uitgevoerd op:

  • Elektrische installaties
  • Installatie van gas
  • Waterinstallatie
  • Ventilatie
  • Legionellapreventie
  • Bouwkundige zaken

  En daarnaast wordt er optioneel ook een keuring gedaan op brandveiligheid, inbraakgevoeligheid en meer. Voor de inbraakgevoeligheid bestaat het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dat tegelijk met NTA 8025 kan worden gekeurd. Deze keuring gebeurt zeer grondig. Er is een vast protocol waarmee de inspecteurs de veiligheid van de woning onderzoeken en hierbij staan vaste punten op de agenda om alle risico’s uit te sluiten. Toch wordt er van het protocol ook afgeweken wanneer er in jouw huis onofficiële punten zijn die toch een risico kunnen vormen. Het voordeel daarvan is dat het NTA 8025 keurmerk daarmee niet alleen een label is dat aan de veiligheid van het huis gehangen kan worden, maar dat echt alle eisen voor de veiligheid in een woning in orde zijn. Dit zorgt voor een extra veilig gevoel en is niet alleen interessant voor uzelf, maar ook voor uw huis op de woningenmarkt. Wanneer gegarandeerd de woning veilig kan worden bevonden op alle punten waarop de keuring kan worden uitgevoerd, dan is de NTA 8025 een unique selling point wanneer de woning op de markt wordt gebracht. De uitgebreide rapportage die er bij het huis kan worden aangeboden toont bewijsbaar aan voor nieuwe bewoners dat ze een veilig huis kopen en dus zelf hier geen onderzoek naar hoeven te doen.

  De keuring laten uitvoeren door Holland Building Maintenance

  Op nta8025.nl staat volledig en uitgebreid beschreven hoe de NTA 8025 keuring wordt uitgevoerd door Holland Building Maintenance. De werkwijzen en alle punten waarop wordt gecontroleerd komen aan bod en het staat je daarbij vrij om meer informatie op te vragen en de keuring volledig samen te stellen naar jouw wensen. Neem gerust contact op en ontdek zelf de voordelen van het NTA 8025 keurmerk.