Zuurbestendig asfalt aanleggen voor oprit

  Zuurbestendig asfalt aanleggen voor oprit

  Een jaar geleden heb ik de boerderij van mijn ouders overgenomen. Ik ben op deze boerderij opgegroeid en heb er vele jaren gewoond. Als jonge jongen en als tiener heb ik mijn ouders veel geholpen op de boerderij. Een boerderij hebben is vaak een klus voor het hele gezin, iedereen moet meehelpen, want er is altijd veel te doen. Als tiener vond ik het niet altijd leuk om te helpen op de boerderij, je moet vaak vroeg opstaan en er zijn altijd dingen te doen. Je hebt periodes dat er erg veel werk is en dan moet je aan de slag, ook al ben je ziek. Ik moest bijvoorbeeld vaak in de avond, na een lange dag school, mijn ouders nog helpen. Ik had vaak weinig tijd voor mijn huiswerk en om op te trekken met mijn vrienden. Toen ik mijn ouders vertelde dat ik wilde gaan studeren en niet meer wilde helpen op de boerderij, waren ze hier niet erg blij mee. Ze snapten dat ik wilde studeren, maar hoopten dat ik de boerderij uiteindelijk zou overnemen. Na mijn studie werd mijn vader ziek en besloot ik om weer te helpen op de boerderij. Ik vond het opeens niet meer vervelend om op de boerderij te werken en genoot er zelfs van. Met een financiële constructie heb ik zelfs vorig jaar de boerderij overgenomen, zodat ik mijn ouders de aankomende twintig jaar een bedrag betaal. Mijn ouders helpen nu mij op de boerderij en mijn huidige vriendin ook. Nu ik de eigenaar van de boerderij ben, heb ik een aantal dingen opgeknapt. Vorige maand liet ik zuurbestendig asfalt aanleggen voor de oprit. In gras en veel gewassen zit zuur en die tasten het asfalt aan. Zuurbestendig asfalt is duurzamer en kan beter tegen zuren. Hiervoor hadden we niet zuurbestendig asfalt, waardoor er putten en gaten in de oprit zaten. Vaak reden we er met zware machines over en die maakten de gaten nog groter.

  Zuurbestendig asfalt laten aanleggen door Avema

  Ik wist al een aantal jaar dat zuurbestendig asfalt bestaat, maar mijn ouders vonden het niet nodig om aan te leggen. Nu de boerderij van mij is, kan ik de keuzes maken. Online zocht ik een bedrijf dat het asfalt voor de oprit kon leggen en vond een aantal bedrijven in de omgeving. Via de website avema.nl vond ik het bedrijf Avema. Ik had aan verschillende bedrijven een prijsopgave gevraagd, maar Avema was het goedkoopste. De prijs voor het asfalteren van de oprit was goedkoper dan ik had verwacht, het is bijvoorbeeld goedkoper dan het bestraten van de oprit. Het bleek dat het asfalt niet volledig zuurbestendig is, wat sinaasappelschillen, of citroenschillen tasten het asfalt alsnog aan. Dit verbouwen wij niet, waardoor ik mij daar geen zorgen over hoef te maken. Ik maakte met Avema een afspraak om de oprit te asfalteren en ze konden over een paar weken al langskomen.

  Een nieuwe oprit

  Vorige maand kwamen medewerkers van Avema langs om zuurbestendig asfalt te leggen en de oprit ziet er weer goed uit. Alle kuilen en gaten zijn weg en alles is egaal. We kunnen nu weer gemakkelijk over de oprit rijden. De oprit ziet er erg mooi uit en ik verwacht dat het zuurbestendig asfalt jarenlang mee zal gaan. Avema was een goede keuze om de oprit opnieuw te laten asfalteren

  • Zuurbestendig asfalt is erg duurzaam en gaat lang mee
  • Het asfalteren bij dit bedrijf was erg goedkoop
  • Asfalteren was goedkoper dan de oprit opnieuw bestraten
  • Ik ben erg blij met het resultaat